Dopravná situácia v Bratislavskom kraji sa stabilizuje

18.01.2013 Bratislava

Na celom území Bratislavského kraja musia vodiči naďalej jazdiť nanajvýš opatrne. Všetky diaľnice sú prejazdné. V ľavom jazdnom pruhu je na niektorých úsekoch kašovitá vrstva snehu. Buďte preto opatrní najmä pri prejazde z jedného jazdného pruhu do druhého.
V hlavnom meste sa na vozovkách nachádza taktiež kašovitá vrstva snehu a na niektorých miestach ľad. Všetky cesty sú prejazdné. Vo večerných hodinách sa zníži počet vozidiel na komunikáciách. Nenechajte sa zlákať prázdnymi cestami a znížte rýchlosť. Vzhľadom na vonkajšie teploty treba rátať s poľadovicou. Na území Bratislavy sme doteraz zaznamenali 6 dopravných nehôd a 31 škodových udalostí.
Aj cesty v okresoch Malacky, Senec a Pezinok sú prejazdné. Rovnaký stav je na horskom priechode Baba.
Úsek medzi štátnou cestou I/2 a obcou Jarovce bolpopoludníneprejazdný, z dôvodu vyprosťovania posýpacích vozov.Úsek bolo možné obísť cez obec Rusovce. V súčasnosti sa vozidlá ešte stále nachádzajú mimo vozovky, keďže sa ich vzhľadom na náklad nepodarilo vyprostiť.
Zhoršenú prejazdnosť sme zaznamenali medzi Bratislavou a Záhorskou Vsou, kde vietor z otvorených plôch a polí nafúkava na cestu sneh. Napriek permanentnej údržbe zvýšte v tomto úseku opatrnosť.
Všetky hraničné priechody na území Bratislavského kraja sú prejazdné pre všetky druhy vozidiel.
 
npor. JUDr.Petra Hrášková
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región